راسخون : حجت‌الاسلام عبدالرحمان غياث پنجشنبه شب در همايش ائمه جماعات روحاني و فرهنگي مدارس آموزش و پرورش استان قزوين كه در سالن شهيد رجايي برگزار شد، اظهار داشت: چهار قطعه زماني در زندگي پيامبر مورد توجه است، تولد، بعثت، هجرت و رحلت يا شهادت كه همزمان با تولد پيامبر (ص) حوادث شگفت‌انگيزي ثبت شده است.
 
وي ادامه داد: براي نمونه در زمان ولادت پيامبر (ص) هر بتي در هر بتخانه‌اي ساقط شد، مسائلي كه ذهن بشر عادت كرده بود براي آن دنبال عامل ظاهري باشد، اين موارد موجب طرح سئوال در ذهن بشر شد و سئوال ذهن انسان را فعال مي‌كند.
 
مشاور مذهبي صدا و سيما اضافه كرد: 40 سال قبل از بعثت پيامبر ذهن انسان‌ها فعال شد زيرا تا ديد انسان‌ها باز نباشد بايدها و نبايدها براي او تفاوتي ندارد و اجراي اين بايدها و نبايدها مهم است و بعد از بعثت بحث هجرت پيامبر مطرح شد كه زمينه براي اجراي بايدها و نبايدها است.
 
وي عنوان داشت: انسان داراي دو خود طبيعي و فطري است، در خود طبيعي براي مثال وقتي تشنه مي‌شويم اين خود طبيعي مي‌گويد آب بنوش ولي خود فطري مي‌گويد آب را درست بنوش و در واقع اين خود فطري به انسان درست زندگي كردن را متذكر مي‌شود.
 
غياث با اشاره به اهميت انس با قرآن كريم افزود: اگر قرار است قرآن را براي نسل آينده به ارمغان ببريم و در كنار نماز، اسلام را ارائه دهيم براي مفيد بودن اين ارائه بايد ديد آنها را باز كنيم و سعي كنيم ابتدا دانش‌آموزان انسان بودن خود را درك كنند.
 
وي تصريح كرد: براي اينكه بتوانيم اقامه نماز و زمينه اجراي قرآن را براي دانش‌آموزان فراهم كنيم بايد ديد آنها را باز كنيم زيرا وقتي ديد انسان باز شد نسبت به بايدها و نبايدها پذيرش يافته و براي اجرا نيز لازم است هجرت صورت گيرد و اين هجرت از خود طبيعي به و خود فطري است.
 
استاد حوزه و دانشگاه تأكيد كرد: ما بايد خود فطري را بر خود طبيعي حاكم كنيم و اگر بر عكس اين امر صورت گيرد ظلمت نفسي صورت گرفته است و بايد براي دانش‌آموزان نسبت به بايدها و نبايدهاي قرآن با باز كردن ديد آنها اين پذيرش به وجود آيد.
 
وي در خصوص چگونگي برخورد درست با اشخاص و عوامل مختلف توضيح داد: ما براي برخورد درست ابتدا بايد آن شخص يا عامل را به خوبي بشناسيم و اصلي‌ترين مشخصه آن را پيدا كنيم و سپس زمينه را فراهم و موانع را از سر راه برداريم.
 
غياث بيان داشت: در خصوص نماز مشخصه اين امر واجب ذكر است كه بايد سعي كنيم در نماز متوجه خدا شويم و براي اين منظور بايد زمينه را آماده كنيم بنابراين بايد با طهارت ظاهري و باطني وارد نماز شويم.
 
وي افزود: براي ايجاد ارتباط درست ميان دانش‌آموزان و نماز دانش‌آموزان بايد نماز را شناخته و موانع را رفع كنند كه مهم‌ترين مانع گناه است، امام صادق (ع) مي‌فرمايد كسي كه كاري يا چيزي را ضايع كند گناه كرده است بنابراين بايد از اين گناه دوري كنيم و جلوي ضايعات زندگي مادي و معنوي خود را بگيريم.
 
مشاور مذهبي صدا و سيما اظهار داشت: ما بايد به دانش‌آموزان بياموزيم كه زمان و عمر خود را ضايع نكنند زيرا ضايع كردن گناه است و براي جلوگيري از ضايعات يك راه رعايت قانون است و قانون زندگي ما كتاب قرآن است.
 
وي اعلام كرد: همانطور كه امام خميني فرموده‌اند قرآن بزرگ‌ترين دستور زندگاني مادي و معنوي است بنابراين بر عهده ماست كه دانش‌آموزان را با قرآن مأنوس كنيم تا در همه كارها دستورات اين كتاب آسماني مورد توجه باشد و بايد كاري كنيم كه دانش‌آموزان با قرآن نفس بكشند.
 
در ادامه رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين گفت: ائمه جماعات روحاني و فرهنگي در مدارس پيام آسماني پيامبر را به نسل آينده انتقال مي‌دهند و اين انتقال پيام با توجه به جايگاه رفيع در بحث پرورشي و تربيتي ما قابل توجه است.
 
سيد جعفر شهاب‌زاده اضافه كرد: نماز يك مسلمان را نسبت به محيط پيراموني خود حساس مي‌كند و آخرين يافته‌هاي روانشناسان اين است كه انسان‌ها را نسبت به محيط پيراموني حساس كنند، كاري كه نماز امر واجب دين ما موجب آن مي‌شود.
 
وي عنوان داشت: پزشكان به اين نتيجه رسيده‌اند كه استراحت شبانه موجب غلظت خون بدن انسان مي‌شود و نماز صبح سبب مي‌شود بدن از اين پديده افزايشي دست بردارد بنابراين نماز آثار جسماني بسياري نيز دارد.
 
رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين تصريح كرد: البته اگر ما به بحث فيزيكي نماز بپردازيم و اينكه جوانان خود را متقاعد كنيم اين عمل عبادي را انجام دهند تا زمينه صحت جسمي آنها فراهم شود كار مهمي نيست زيرا ما نبايد غافل شويم از اين موضوع كه آنچه موجب رستگاري انسان شده و هدف انبيا بوده پرداختن به جسم خاكي نبوده است.
 
وي ادامه داد: آنچه انسان نياز دارد، نيازهاي ديگري است كه با تأمين مسائل مادي برطرف نمي‌شود و در بحث نماز، نماز پرواز انسان تلقي شده و راه ارتباط با خداست و كمكي در راه دستيابي ما انسان‌ها به آنچه خداوند از خلقت ما اراده فرموده است، از اين‌رو به اين امر تأكيد شده و نخستين مسئله‌اي كه از ما سئوال مي‌شود نماز است.
 
شهاب‌زاده خاطر نشان كرد: حضور علما در مدارس حاوي پيام‌هاي بسياري است كه در ارتقاي كيفي پرورش موثر است، اين پيام‌ها در اسلام به خوبي ساماندهي شده و با حضور شما ائمه جماعات روحاني و فرهنگي اين پيام‌ها كه شامل اهميت به نماز اول وقت، نظم و... است را مي‌توانيم به زيبايي به نسل‌هاي آينده منتقل كنيم.
/2759/

جذب خبرنگار افتخاري